Innerlijke vermogens

Je innerlijke vleugels

Ze zijn essentieel voor je welzijn, voor je ontwikkeling en om optimaal te functioneren in de wereld. Zonder deze vermogens is het alsof je probeert te vliegen met maar één vleugel.

De belangrijkste innerlijke vermogens

Wij dragen een breed scala aan innerlijke vermogens, aan kwaliteiten in ons. Elk vermogen heeft zijn eigen fysieke en energetische kenmerken. En elk vermogen heeft bepaalde functies. Het geeft ons bepaalde capaciteiten, het doet iets voor ons. Er zijn vijf innerlijke vermogens die essentieel zijn, die fundamenteel zijn voor ons welzijn en onze ontwikkeling, die we nodig hebben om optimaal te groeien en te bloeien. Het zijn ook de vijf innerlijke vermogens die wij het meest nodig hebben om goed te functioneren in de wereld. Zonder deze vermogens is het alsof wij proberen te vliegen met maar één vleugel. Je kunt je voorstellen hoe dat is…..

Welke capaciteiten geven deze vijf vermogens ons? Wat doen ze voor ons?

Innerlijke steun

Wanneer dit vermogen in ons aanwezig is, dan geeft het ons een gevoel van innerlijke stevigheid, geworteld zijn, en een gevoel van diepe ondersteuning en gedragenheid. Dit vermogen stelt ons in staat om ons op ons gemak te voelen, ondersteund en zelfverzekerd te midden van ons dagelijks leven. Het is een ontspannen vertrouwen, het geeft standvastigheid en geduld dat ontstaat uit het contact met onze eigen innerlijke steun. Het stelt ons in staat aanwezig te zijn bij moeilijkheden en uitdagingen zonder uit evenwicht te raken. Dit vermogen heft de belemmerende gedragspatronen van over-inspanning en gevoelens van tekort op. Met het weer belichamen van dit vermogen verdwijnt faalangst. 

Innerlijke kracht

Wanneer dit vermogen in ons lichaam stroomt, dan voelen we ons krachtig, moedig en levenslustig. Dit vermogen geeft ons de capaciteit om met de uitdagingen en mogelijkheden in ons leven om te gaan terwijl we ons krachtig, vermogend en enthousiast voelen. Het geeft ons de moed om moeilijkheden aan te gaan en onze angsten tegemoet te treden in ons eigen proces en in de wereld. We voelen ons capabel om op gepaste wijze nee te zeggen en om afstand te nemen van oude structuren die ons binden en onze eigenheid en onze ontvouwing in de weg staan. We voelen ons vitaal, levendig en krachtig.

Innerlijke vrede

Wanneer dit vermogen ons lichaam vult, dan voelen we een diepe vrede en een diep gevoel van intimiteit met onszelf, de ander en het bestaan. Dit vermogen wist ons gepieker, twijfel en overmatig denken uit, en het laat ons landen in diepe vrede en rust. Dit vermogen maakt het ons mogelijk om de kwesties rondom de angst voor de dood en de kwesties rondom twijfel en haat tegemoet te treden en op te lossen. We ervaren stilte, rust en direct weten. Het toont ons wat ware macht is. Ware macht is het vermogen om alles uit te wissen wat niet echt is in ons; het vermogen om mentale overtuigingen en zelfbeelden uit het verleden uit te wissen. En wat overblijft is Vrede. 

Compassie

Wanneer dit vermogen aanwezig is in ons lichaam, dan voelen we ons omringd door vriendelijkheid, zachtmoedigheid en compassie. Dit vermogen geeft ons de capaciteit om onze innerlijke ervaring met liefdevolle vriendelijkheid, acceptatie en zachtmoedigheid tegemoet te treden. Dit vermogen fungeert als een innerlijke balsem. Het stelt ons in staat om kwetsbaarheid en verwonding te tolereren. Het is compassie dat ons in staat stelt om diep in onze wonden af te dalen, zodat onze pijn en ons verdriet heelt. We ervaren compassie voor onszelf en voor anderen. 

Vreugde

Wanneer dit vermogen in ons lichaam bubbelt, dan hebben we een gevoel van subtiele vreugde en lichthartigheid. Dit vermogen verlicht de zwaarte en zorgen van ons hart en geeft ons de capaciteit om het leven te vieren en op een vreugdevolle manier in het leven te staan. Het stelt ons in staat om nieuwsgierig te zijn naar onszelf en het leven. Met dit vermogen ontvangen wij het leven met open armen. We ervaren de lichtheid en de eenvoud van gewoon zijn en we laten de zwaarte en ernst achter ons. Hier nemen wij afstand van oude indrukken die achtergelaten zijn door onze omgeving en onze ouders en die ons nu belemmeren om vreugdevol te zijn.

Wil je echte oplossingen voor je ongemakken, conflicten of moeilijkheden? Wil je vrij zijn en het vermogen hebben om te doen wat je echt wilt?

Neem nu de stap en meld je aan voor een vrijblijvend kosteloos gesprek!